Advies
Geur en kleur, persoonlijkheid
Wijn mag leuk zijn: gek, spannend en verrassend. Een ontdekkingstocht naar bijzondere smaken en geuren. Proeven en genieten. Wijnproeven kan iedereen leren: proeven is de wijn bevragen, een gesprek beginnen: over geur en kleur, persoonlijkheid. Wat zit er in het glas, wie maakte het zo en waarom? Belangrijk is ook: wat doet de wijn met jou? Er zijn geen foute antwoorden.
In de winkel geven we je graag een advies op maat, bijvoorbeeld op basis van een gerecht dat je wil maken.
Wijncursussen, trainingen en masterclasses
12% of meer verzorgt gedegen wijncursussen, trainingen en masterclasses voor de horeca en voor bedrijven. We hebben al veel horecateams wijnwijs gemaakt. Hoe ga je mee met de seizoenen? Hoe bewaar je wijn? Wat maakt een aantrekkelijke wijnkaart? Medewerkers staan met meer zelfvertrouwen op de vloer. Het arriveren van de wijnkaart is geen paniekmoment meer tijdens uw zakendiner.
Wijncursussen verzorg ik voor De Wijnstudio en voor WineWise.
Wij opereren onafhankelijk en gaan buiten de gebaande paden van de grote spelers.
We adviseren over aankoop en bewaren, over passende wijn-spijs combinaties. En vertellen je graag leuke nieuwe wijnweetjes. Stap vooral binnen, we denken graag mee.
Masterclasses
Enkele voorbeelden van masterclasses die we organiseerden:
Masterclass Spanje, onder leiding van Frank Smulders MW in restaurant De Gouden Bock.
Met pintxos van Life is a Pintxo.
Masterclass met Oxer Bastegieta van Oxer Wines in hotel De Sprenck en restaurant Flicka.
Baskische trots beleven in een heerlijke wijn-spijs lunch.