Over 12% of meer

Al meer dan twintig jaar is wijnhandel 12% of meer een geliefd adres voor wijnfanaten en levensgenieters. Onze winkel is gevestigd in een monumentaal pand aan de Houtkaai in Middelburg. We hebben een eigenzinnig assortiment en zijn een belangrijke partner voor de horeca: we leveren wijn en wijnkennis, in de vorm van trainingen en cursussen.

Vaste klanten weten de klimaatkast in onze achterkamer te vinden, waar allerlei lekkers op de juiste temperatuur klaar ligt. We hebben een klein maar fijn assortiment aan delicatessen. Olijfolie, azijnen en visconserven, die net zo rijk en complex zijn als wijn.

We zijn uitgegroeid van wijnspeciaalzaak naar wijnhandel: we verkopen wijn die we zelf importeren aan een aantal gespecialiseerde wijnhandels en aan de horeca. Dit doen we zelfstandig en onafhankelijk, ver van de gebaande paden van de grote spelers. Met steeds meer een focus op duurzaamheid: wijn van kleine(re) producenten, die zo natuurlijk mogelijk werken en bewust omgaan met het milieu.

De eigen import is ontstaan uit liefde voor kleinere wijnboeren en hun strijd met opgelegde bodemprijzen. Fantastische wijnen dreigden zo van de markt te verdwijnen. Wij vormen een netwerk van gelijkgestemde wijnliefhebbers, want samen sta je sterker. En zo kun je echt iets betekenen voor de wijnwereld, de producent en de klant.

Wij staan borg voor een snelle en flexibele levering en een betrouwbare, persoonlijke service. Daarom bezorgen we ook zelf, want dit moet goed gebeuren. Wij ontzorgen en geven graag advies.

Monique Vreeke

In wijn komt alles samen waar ik van hou: proeven, leren, reizen, genieten. En dat allemaal mogen doorgeven. Ik werk vanuit gastvrijheid, wijnkennis en mensenkennis – het is heerlijk om matchmaker te zijn tussen wijnboeren en wijnliefhebbers. Het mooiste compliment dat ik kan krijgen is: “jij weet altijd precies wat ik lekker vind”.

Sinds 2000 ben ik vinoloog en ik leer elke dag nog bij. Want het wijnvak is dynamisch en verrassend. Alle wijnen in onze winkel heb ik zelf geselecteerd en uiteraard geproefd. Ik hou van zuivere, pure en elegante wijnen. Het is spannend om te onderzoeken hoe deze zich ontwikkelen.

Mijn opleidingen

Vinoloog, Wijnacademie
OINOS, Gerhard Horstink – Wijnproefkunde en vinificatietechnieken
WSET® Level 4 Diploma Course
Weinakademiker®
Docent voor WSET niveau 1 t/m 3

Van deze wijnprofessionals heb ik veel geleerd

Frank Smulders MW, de eerste Master of Wine van Nederland. Een goede docent met boeiende lessen, die goed weet wat er speelt. Hij verzorgt ook wijnreizen.

Fiona Morrison MW, deze Britse dame is getrouwd met de Belg Jacques Thienpont. Samen runnen ze drie gerenommeerde chateaux in Bordeaux waaronder Le Pin. Morrison heeft ongelooflijk veel kennis en deelt deze met liefde en enthousiasme.

Prof. Monika Christmann PhD, hoofd van de afdeling oenologie van de Hochschule Geisenheim in de Rheingau, Duitsland. Hier volg je de lessen viticultuur en vinificatie van WSET level 4, Diploma Course.

Mijn favoriete druivenrassen: riesling en pinot noir.

Bijzondere wijntrends: de ontwikkeling van natuurwijn. Het gebruik van amfora’s, zoals gebruikelijk is in Georgië, waarin de wijn blijft bewegen.

Lees meer in mijn blogs.
Of neem contact op.