Daniel Ramos

Een Spaanse Australiër of een Australische Spanjaard? Daniel Ramos is in ieder geval een mooie mix van oude en nieuwe wereld. Hij is een van de pioniers in Sierra de Gredos een bergketen met hoogtes tot 1.200 meter in het binnenland van Spanje zo’n 80 kilometer ten zuidwesten van Madrid.

Een wijngebied dat politieke grenzen overschrijft. Het bestrijkt drie verschillende autonome provincies maar sluit qua wijnstijl bij geen enkele van de drie beschikbare appellaties aan.

Daniel en vrienden hebben zich daarom verenigd in een associatie die aan het strijden is voor een eigen appellatie die recht doet aan het specifieke klimaat en de karakteristieke bodemsoorten van de diverse dorpen en percelen en de autochtone druivenrassen van Sierra de Gredos.

Dat wil zeggen dat de wijnen momenteel nog de schamele titel landwijn (vino de la tierra) dragen. Wijngaarden kennen echter geen politieke grenzen en dus zouden we de wijnen daar ook niet beoordelen. Wat telt is het landschap dat de druiven voorgebracht heeft.

Overtuigd van het potentieel van de regio en de kracht van voornamelijk Garnacha maakt Daniel bijzondere, authentieke wijnen.

Sierra de Gredos, Spanje

Sierra de Gredos, Spanje

Kpi blanco 2014: 100% sauvignon blanc; druiven afkomstig uit de wijngaarden van Vega Sicilia. Een rijke wijn met aroma’s van gebakken appel en laurier.

Kpi rosado 2014: 100% garnacha tinto; 5 maanden gerijpt sur lies en aansluitend nog 7 maanden gerijpt in eiken vaten. Een rijke, krachtige rode wijn met aroma’s van zacht rood fruit, amandel en caramel. Breed inzetbaar.

Kpi Amphorae 100% 2014: 100% garnacha tinto, vergist en aansluitend 6 maanden gerijpt in tinajas (= amphorae). Een zachte, volle rode wijn met een verrassend frisse afdronk. Aroma’s van rode kersen, bessen, frambozen en zoete specerijen als kaneel.

Zerberos Suavinon 2012: 100% Sauvignon Blanc; vergist en aansluitend 9 maanden gerijpt in Franse eiken vaten. Zeer rijke en aromatische wijn. Gastronomische wijn ook. Compleet andere stijl sauvignon blanc…

Zerberos A+P 2010: 100% Garnacha tinto; vergist in tinajas en aansluitend 14 maanden gerijpt in Franse eiken vaten. Vernoemd naar de twee bodemsoorten Arena en Pizarra. Arena betekent zand en zorgt voor de vriendelijke, volle en zachte fruitsmaken. Pizarra betekent leisteen en dat zorgt voor zuren en mineraliteit. Samen zorgen ze voor de juiste balans. Sappig rood fruit, een subtiele kruidigheid en goed geintegreerd hout. Deze wijn heeft tijd nodig.

Daniel Ramos klaart noch filtert zijn wijnen waardoor alle smaken behouden blijven.

Vanaf €10,00 per fles

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search