Zondag 29 november jl. hebben we een masterclass Spanje georganiseerd o.l.v. Frank Smulders MW in De Gouden Bock in Middelburg.

Frank Smulders is sinds 1985 actief in de wijnwereld en in 1992 behaalde hij de internationaal gereputeerde en prestigieuze titel Master of Wine (wereldwijd zijn er momenteel 340 MW’s waarvan twee in Nederland). Sinds 2001 werkt hij voor zichzelf en is hij actief als wijndocent (WSET niveau 2 t/m 4) in verschillende landen in Europa.

Tijdens de masterclass wees Frank Smulders ons vooral op de ontwikkelingen die in Spanje gaande zijn en dan met name op het gebied van witte wijnen. Waar Spaanse rode wijnen jarenlang vooral vol en krachtig met veel hout en hoog in alcohol waren, zijn de wijnen nu frisser en heeft rijping in eiken vaten een meer ondersteunende rol gekregen. Ook zie je dat wijnproducenten terug gaan naar de eigen druivenrassen.

Aan de hand van de wijnen die werden geproefd werd duidelijk welke ontwikkelingen gaande zijn. Er werd geproefd uit het Riedel Vinum Chianti/Riesling glas. 

Na afloop was er een na borrel waarbij nog diverse wijnen konden worden geproefd onder het genot van pintxos en embutidos.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search