De nieuwe jaargangen van Bodegas Tobelos zijn binnengekomen en we zijn enthousiast over de kwaliteit van de wijnen!

Blanco 2019

80% virus, 10% sauvignon blanc en 10% garnacha blanca

De viura vergist in nieuwe Franse vaten van 225 en 500 liter, met regelmatige batonnage, gedurende 4-6 maanden. De sauvignon blanc vergist in betonnen eieren en de garnacha blanca in tanks.

De wijn heeft aroma’s van rijpe appel, peer en grapefruit, florale tonen en zoete specerijen. Frisse aanzet, fruitig, hartig en vol van smaak.

Crianza 2016

100% tempranillo uit verschillende wijngaarden aan de voet van de Sierra Cantabria in Rioja Alavesa en Rioja Alta. De wijn rijpt 12 maanden in zowel Franse als Amerikaanse eiken vaten (1-4 jaar oud) en aansluitend nog minimaal 12 maanden op fles.

Vol en intens met aroma’s van rijp rood en zwart fruit, specerijen als kaneel en cacao en een vleugje cederhout. Zachte aanzet met wederom rijp zwart en rood fruit, specerijen, cederhout, zachte rijpe tannines en mooie zuren. Balans.

Tahon reserva 2013

100% tempranillo van oude stokken met een lage opbrengst. De wijngaarden voor deze cuvee liggen in San Vicente de la Sonsierra en in Labastida op een hoogte van 450-550 meter hoogte.

De wijn rijpt 18-20 maanden in zowel Franse als Amerikaanse eiken vaten (50-50) van 1-4 jaar oud. Aansluitend rijpt de wijn nog minimaal 36 maanden op fles.

Complexe en intense wijn met aroma’s van rijp zwart fruit, specerijen, balsamico, cacao, cederhout en mineralen. De smaak is vol, krachtig en intens met rijpe tannines en mooie zuren. Lengte en balans.

Tahon reserva 2012 is ook nog op voorraad. Deze jaargang heeft 15 maanden gerijpt in zowel Frans als Amerikaans eiken vaten van 1 – 4 jaar oud en aansluitend nog minimaal 36 maanden op fles.

Jaargang 2012 kreeg 93 punten WineSpectator!

Op magnum hebben we Tahon reserva 2011.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search