Dit familiebedrijf ligt in het gebied Las Suertes in de Orotavavallei op het eiland Tenerife. Jonatan Garcí­a is de jonge eigenaar van Suertes del Marques. Het bedrijf maakt eigenlijk pas sinds 2006 zelf de wijnen; tot die tijd werden de druiven verkocht. De gemiddelde leeftijd van de stokken is ongeveer 100 jaar. Ze staan op 16 hectare wijngaard, verdeeld over 21 percelen die 350 tot 700 meter boven zeeniveau liggen. De stokken worden volgens een traditioneel systeem geteeld, de cordón trenzado, waarbij de meer dan 20 meter lange uitlopers langs de grond geleid worden.

Tijdens het hele proces grijpt de wijnboer zo min mogelijk in. Al het werk wordt met de hand gedaan en in de kelder wordt gebruikgemaakt van louter inheemse gisten. Naast de prachtige oude wijngaarden is het geheim van de wijnen hier de hand van wijnmaker Roberto Santana. Jonatan en Roberto zijn beiden groot liefhebber en kenner van Bourgognewijnen en werken dan ook zoals in de Bourgogne. De verschillende wijngaarden worden apart gevinifieerd en gebotteld en er worden alleen vaten van 500 liter gebruikt, die ook nog eens door ambachtslieden uit de Bourgogne zijn geproduceerd. Suertes del Marques is dus niet op zoek naar concentratie, maar naar elegantie en verteerbaarheid. Ze werken biologisch en bio-dynamisch ongecertificeerd.

Wij hebben onderstaande wijnen in ons assortiment:

Trenzado 2012/2013

Druivenrassen: 90% listán blanco, 10% marmajuelo, gual, viejariego blanco, baboso blanco en verdello. Vergist in Franse eiken vaten en aansluitend 12 maanden gerijpt in Franse eiken vaten. De wijn is rijp, krachtig, zilt met aroma’s van citrusvruchten en steenfruit. De smaak is sappig met een botertje en een van hint oxidatie.

Vidonia 2012/2013

Druivenras: 100% Listán blanco; gem. leeftijd wijnstokken is 100 jaar. Vergist in Franse eiken vaten en aansluitend 10 maanden rijping sur lie. Expressieve, boeiende wijn: vulkanisch, citrusfruit, honing, steenvruchten, rijk, zilt en wat notig. Complex, lengte en balans.

7 Fuentes 2014

Druivenrassen: 90% listán negro, 10% tintilla. 40% van de wijn rijpt gedurende 8 maanden in Franse eiken vaten. Fruitig, verfijnd, sappig, terroirinvloed, goede zuren en veel smaak.

El Lance 2014, Valle de la Oratava

Druivenrassen: Vijariego Negro, tintilla, listán negro, baboso negro en malvasia rosada. De wijn rijpt 14 maanden in Franse eiken vaten. Verfijnd en elegant.

Solana 2013

Druivenras: 100% Listán negro van 80-110 jaar oude stokken. De wijn rijpt 12 maanden in Franse eiken vaten. Opvallende geur: veel kersen, pruimen, mineralen en rokerig. Structuur van Bourgogne, maar bloemiger. Sappig en zilt.

El Ciruelo 2012

Druivenrassen: 97% Listán negro en 3% Listán blanco. De wijn rijpt 12 maanden in Franse eiken vaten. Lekker peperig in de neus, met gerijpte kersen en florale tonen. In de mond zacht en verfijnd met gerijpt fruit, mooi verweven hout en een wat kruidige afdronk.

Consumentenprijzen vanaf € 15,00 per fles

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search