Nieuw in ons assortiment: vermouth

Volgens insiders dé nieuwe trend dit jaar!

Vermouth is een versterkte wijn die wordt gearomatiseerd met verschillende botanische kruiden en specerijen. De basis van vermouth is wijn gemaakt van druiven. Deze basiswijn bevat ca. 12% alcohol en wordt versterkt tot 16% of 18% alcohol. Aan deze versterkte wijn wordt per type vermouth een selectie van veertig tot soms 80 verschillende soorten botanische kruiden en specerijen toegevoegd. Denk aan majoraan, munt, gentiaan, jeneverbes, kruidnagel, zoete sinaasappel, anijs, citroengras en nootmuskaat.

Bianco de Montanaro komt uit het oorsprongsgebied van deze drank, Piemonte en wordt volgens de oude traditie gemaakt van Moscato-druiven. De smaak is complex en herkenbaar moscato met een keur aan herbale en licht medicinale smaken, citrusschil en specerijen en een goede balans tussen zoet, zuur en bitter en met lange afdronk. Serveer deze Bianco de Montanaro puur, goed gekoeld met een blokje ijs en een schijfje sinaasappel.

Mancino Vermouth

Voor deze vermouths wordt de basiswijn gemaakt van Trebbiano druiven met uitzondering van de Chinato. Deze wordt gemaakt van Secco, Bianco Ambrato, Rosso Amaranto met Barbera d’Asti en pure kinabast.

Secco: droog, fris en aromatisch met mediterrane kruiden, citroengras, roos, iris, nootmuskaat, piment, citrus en een subtiel bittertje.

Bianco Ambrato: amberkleurig, vol, rijk met florale tonen, vlierbloesem, engelwortel, kamille, gentiaan, munt, sinaasappel, gember, kardemom en zoethout.

Rosso Amaranto: rijk en donker, bitterzoet en licht medicinaal met vanille, rabarber, jeneverbes, kruidnagel, kaneel en gedroogde sinaasappel.

Chinato: krachtig en medicinaal, zoet en fris met mooie bitters en de kenmerkende geur van kinine

Tips:

Martini  Cocktail: 30 ml Mancino Vermouth Secco, 80 ml gin en ijs. Meng alle ingredienten en serveer met drie olijven op een prikkertje of met een citroentwist. Voor een lichtere variant vervang je de gin door tonic (20 ml) en sap van een halve limoen.

Vesper: 30 ml Mancino Vermouth Bianco Ambrato, 40 ml gin, 20 ml wodka, een flinke scheut oranjebitter en ijs. Meng alle ingredienten in een shaker en serveer in een gekoelde coupe gegarneerd met een sinaasappeltwist.

Vintage Negroni: 50 ml Mancino Vermouth Rosso Amaranto, 30 ml gin, 20 ml Campari, een flinke scheut oranjebitter en een flinke scheut grapefruitbitter. Meng alle ingrediënten en serveer on the rocks in een whiskytumbler. Garneer met een sinaasappel of een grapefruittwist.

Chinotto aperitivo: 60 ml Mancino Vermouth Chinato, 30 ml gin, 20 ml citroensap, 10 ml honingsiroop en soda. Meng alle ingredienten met ijs behalve de soda. Filter en giet in een longdrinkglas. Vul aan met soda en garneer met een lange citroenschil.

Prijzen vanaf € 18,95 per fles

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search