Cantina Santadi Villa Solais 2015 Vermentino di Sardegna DOC

Druivenrassen: 85% Vermentino en 15% Nuragus

De druiven worden met de hand geoogst tussen begin september en begin oktober. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks. Na de vergisting blijft de wijn nog enkele maanden sur lie alvorens te worden gebotteld.

Vermentino is een druivenras dat je veel tegenkomt in Italie. Santadi maakt er een stevige wijn van die goed in balans is met aroma’s van rijp fruit, rozemarijn, salie, een botertje, goede zuren en een bittertje na.

Deze Vermentino Villa Solais is een goede match met Makreeltartaar met mierikswortel en carta di musica uit Polpo.

Recept voor 4 personen:

4 makreelfilets, ontveld; 1/2 komkommer; zout en zwarte peper; kristalsuiker (naar keuze); handvol kappertjes en cornichons, fijngehakt; 1-2 el. extra vergine olijfolie; sap van 1 citroen; handvol bladpeterselieblaadjes, gehakt; 4 vellen carta di musica (Pane Carasau) en 4 el. mierikswortelsaus*

Snijd de makreel in kleine blokjes en zet ze opzij. Schil de komkommer, snijd overlangs doormidden en schep de pitjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, bestrooi met wat zout en en suiker en zet 1 uur in een vergiet weg. Spoel de komkommer daarna af en dep droog met keukenpapier.

Meng de makreel en de komkommer in een mengkom met de gehakte kappertjes en de augurken. Strooi er wat zout en peper over, sprenkel olijfolie en citroensap erover en voeg de gehakte peterselie toe. Proef en voeg naar smaak nog iets toe.

Druk gelijke hoeveelheden van het mengsel met de ringvorm op het midden van de borden. Serveer met de carta di musica en een flinke schep mierikswortelroom.

* Mierikswortelroom: 250 gram creme fraiche, 2 el. Dijon mosterd en ca. 3 el. versgeraspte mierikswortel

Consumentenprijs € 8,90 per fles

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search