Deze cursus biedt basiskennis van wijn. De voornaamste druivenrassen en belangrijkste regio’s waar deze druivenrassen aangeplant staan, worden behandeld. Je leert zowel de wijnstijlen te herkennen die van deze druiven gemaakt worden, als de belangrijkste classificaties en etiketterminologie te begrijpen. Daarnaast wordt een algemeen overzicht verstrekt van de meest essentiële soorten distillaten en likeuren.

Voor wie?
– Liefhebbers die meer over wijn en gedistilleerde dranken willen ontdekken.
– Mensen werkzaam in de drank en horeca die een grondige kennis van wijnen en sterke dranken willen verwerven om zich zo professioneel te ontwikkelen.

Wat leer je?
– hoe wijn gemaakt wordt
– welke factoren de wijnstijl beïnvloeden
– wat de voornaamste witte en blauwe druivenvariëteiten en hun eigen eigenschappen zijn
– wat de belangrijkste wijnregio´s van de wereld zijn waarin deze druivenrassen groeien
– hoe mousserende, zoete en versterkte wijnen gemaakt worden
– etiketterminologie begrijpen
– de basisprincipes van het combineren van wijn en spijs
– wat de voornaamste soorten distillaten en likeuren zijn en hoe deze gemaakt worden
– hoe je wijn omschrijft aan de hand van de systematische proefmethode SAT (Systematic Approach to Tasting) van WSET® Level 2
– klik hier voor de volledige cursustoelichting

Kosten
€ 560 (incl. 21% BTW)
Inbegrepen:
– eenmalige deelname aan alle lessen
– WSET® studiemateriaal, bestaande uit een theorieboek en een werkboek
– een set van 6 proefglazen
– de in de les te proeven wijnen
– eenmalige deelname aan het WSET® Level 2 examen

Data en locatie
Najaar 2018:

De Gouden Bock in Middelburg.
Docent: Monique Vreeke DipWSET
– Maandagmiddagen van 13u00 tot 15u30.
1, 8, 22 en 29 oktober
5, 12, 19 en 26 november
– Examendatum: 7 januari 2019 van 13u tot 14u.
Klik hier om je in te schrijven voor deze cursus.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search